Apple, popüler iPhone özelliğinin üstünü çizdi!

Teknoloji devi Apple, son yıllarda Touch ID’den vazgeçerek tamamen Face ID‘ye yönelmeyi tercih etti. Ortaya çıkan yeni raporlar ise Apple’ın Touch ID’ye geri dönmek gibi bir planı olmadığını gösterdi. Şirket, ekran içinde parmak izi okuyucuya geçiş yapana kadar Touch ID’yi kullanma niyetinde değil.

Apple, yeni iPhone modellerinde Touch ID kullanmayacak

Bloomberg editörü Mark Gurman tarafından hazırlanan son raporda, Apple’ın iPhone 14 ve sonrası için planları ele alındı. iPhone X ile Home butonunu kaldırdıktan sonra Touch ID desteğini de askıya alan Apple, bunun yerine Face ID özelliğine odaklanmış durumda.

Son zamanlarda Face ID’nin oldukça kullanışlı yenilikler aldığını biliyoruz. Örneğin, pandemi döneminde maske kullanımı arttığı için Apple Watch’taki Face ID’nin maskeyle bile çalıştığını gördük. Ayrıca Face ID ile uygulamaları kilitlemek veya iki aşamalı doğrulama yapmak mümkün.


En yakın testler ekran içi parmak izi okuyucu ile Touch ID’nin de geleceğine işaret ediyor. Ayrıca iPad Air 4’tekine benzer şekilde, güç düğmesine Touch ID desteği kazandırılması masaya yatırılmış durumda. Yine de Mark Gurman, “ön görülebilir gelecekte” Touch ID destekli bir Apple ürünü görmeyeceğimize inanıyor.

Touch ID desteğine sahip bir iPhone 15 söz konusu olmasa da, iPhone SE gibi modellerin güç düğmesinde bu özelliğe yer verebileceği düşünülüyor. Ancak Face ID’nin git gide yaygınlaşması ve ayrıca kullanıcılar tarafından benimsenmesi, bu ihtimali azaltıyor.


Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Haberi Kaynağından oku: Shiftdelete

Not : Bu haber SHİFTDELETE internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.



Yeni İstiklal - Doğrunun Çatısı Hedefimiz İstiklalimiz

https://ift.tt/Ad4K6Y5

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim