İstanbul Unkapanı’ndaki kısaltması İMÇ olan ünlü çarşı 1960’lı yıllarda hangilerinin yeni bir alana ihtiyaç duymaları üzerine kurulmuştur?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında bir Tıp öğrencisi yarışmaya katıldı ve ikinci baraj sorusunu geçti 8. soruya kadar ulaşmayı başardı. Aslen Ankaralı olan ve eğitim hayatı nedeniyle İstanbul’da yaşayan Derin Özen, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisidir. İleride kalp damar cerrahisi alanında ilerlemek isteyen Derin, yarışmaya eğitim hayatına katkı sağlamak için yarışmaya katıldığını belirtti. İstanbul Unkapanı’ndaki kısaltması İMÇ olan ünlü çarşı 1960’lı yıllarda hangilerinin yeni bir alana ihtiyaç duymaları üzerine kurulmuştur sorusunun cevabını araştırdık.

Soru : İstanbul Unkapanı’ndaki kısaltması İMÇ olan ünlü çarşı 1960’lı yıllarda hangilerinin yeni bir alana ihtiyaç duymaları üzerine kurulmuştur?

A- Kumaşçılar ve Manifaturacılar
B- Kasetçiler ve Plakçılar
C- Marangozlar ve mobilyacılar
D- Bisikletçiler ve motosikletçiler

Doğru Cevap:  A şıkkı

 

The post İstanbul Unkapanı’ndaki kısaltması İMÇ olan ünlü çarşı 1960’lı yıllarda hangilerinin yeni bir alana ihtiyaç duymaları üzerine kurulmuştur? appeared first on Bağımsız Gazete.


https://ift.tt/eA8V8J
Bağımsız Gazete
https://ift.tt/3qOD4r0

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim