Netflix’ten Xbox ve Nvidia’ya kafa tutan oyun hamlesi!

Yayın devi Netflix, oyun pazarındaki yatırımlarını artırmaya devam ediyor. Şirketten gelen son açıklamada, Netflix’in ilk defa cloud gaming (bulut oyun) stüdyosu kurduğu ifade edildi. Halihazırda dört oyun stüdyosuna sahip olan platform, Netflix Gaming ile Xbox Cloud Gaming veya GeForce Now’a kafa tutabilir.

Netflix Gaming için bulut oyun stüdyosu kuruldu

Netflix Gaming Başkan Yardımcısı Mike Verdu, Netflix Gaming’in bulut oyun sektöründeki potansiyeli araştırdığını söyledi. TechCrunch’a konuşan Verdu, şirketin bulut oyun teklifini ve kullanıcılara yönelik oyunlar sunma fikrini “ciddi şekilde incelediğini” ifade etti.

Netflix’in halihazırda 14 mobil oyun üzerinde çalıştığı bildirildi. Ancak şirketin planları çok daha büyük. Verdu’nun açıklamasına göre, 55 oyun için yol haritası çizilmiş durumda. Bunlar arasında Stranger Things gibi Netflix’in popüler serileri ve SüngerBob gibi karakterlere dayalı yapımlar yer alıyor.


Netflix’e bağlı kurulan cloud gaming stüdyosu, faaliyetlerini Kaliforniya’da yürütecek. Şirkete yöneticilik yapacak kişi ise Overwatch’u da yöneten eski Blizzard takım lideri Chacko Sonny olacak. Ayrıca stüdyonun konsola veya VR’a yatırım yapmayacağı ifade edildi.

Netflix Gaming ile sunulan oyunların en az yüzde 50’si orijinal içeriklere dayanacak. Halihazırda sunulan oyunlar arasında Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Exploding Kittens, The Queen’s Gambit’ten ilham alan bir satranç oyunu bulunuyor.

Mobil uygulama araştırma platformu Apptopia tarafından hazırlanan son veriler, Netflix Games kapsamında sunulan oyunların ne durumda olduğunu ortaya koydu. Android ve iOS üzerinde sunulan oyunlar toplamda 23,3 milyon kez indirildi. Bu, kullanıcıların yüzde 1’inden daha azını temsil ediyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Haberi Kaynağından oku: Shiftdelete

Not : Bu haber SHİFTDELETE internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.



Yeni İstiklal - Doğrunun Çatısı Hedefimiz İstiklalimiz

https://ift.tt/yDwiS6U

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim