WhatsApp yedek silme nasıl yapılır?

Telefonlarımızda fotoğraflar, videolar, belgeler ve çeşitli uygulamalar oldukça büyük bir yer kaplıyor. Zaman geçtikçe de bu durum büyük bir sorun haline gelebiliyor. Kullanmadığımız uygulamaları veya artık ihtiyacımız olmayan görselleri silmek bize belli bir depolama alanı kazandırsa da bunlar her zaman yeterli olmuyor. WhatsApp gibi uygulamaların yedeklemeleri de depolama alanınızın büyük bir kısmını kaplıyor olabilir.

WhatsApp yedekleri nasıl silinir?

Özellikle yedeklemelere sadece konuşmalar değil medyalar da ekleniyorsa bu dosyalar telefonunuzda oldukça büyük yer kaplayabiliyor. Hali hazırda bulut servislerinde depolanan bu yedeklemelerin ayrıca telefonunuzda yer kaplamasını istemiyorsanız, bu dosyaları basit bir şekilde silebilirsiniz.

Android için WhatsApp yedeklerini silme

Android cihazlarda WhatsApp yedeklerini silmek için öncelikle Dosya Yöneticisi‘ni kullanmanız gerekiyor. Telefonlarda hâli hazırda yer alan dosya yöneticisini kullanabileceğiniz gibi 3. parti uygulamalar üzerinden de bu işlemi gerçekleştirebileceğinizi hatırlatalım.


  • iPhone’nunuzun Ayarlar’ına girin
  • Apple kimliğiniz üzerine tıklayın
  • iCloud’u seçin
  • Bu bölümde yer alan Saklama Alanını Yönet bölümüne giriş yapın
  • WhatsApp yedeklerini bulun
  • Verileri Sil üzerine tıklayın

Sizin depolama alanınızı hangi uygulamalar dolduruyor peki? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Haberi Kaynağından oku: Shiftdelete

Not : Bu haber SHİFTDELETE internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.



Yeni İstiklal - Doğrunun Çatısı Hedefimiz İstiklalimiz

https://ift.tt/XMQUjHy

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim