Sağlam Çatı Yapabilmenin Yöntemleri

 

İnşaat sektörü ülkemizde ve dünyada gelişmeye ve kendisini yenilemeye devam ediyor. Bir inşaat yapılırken öncelikli olarak mukavemet hesaplarının doğru ve düzgün bir şekilde yapılması gerekir. Yine yapılacak olacak çatı sistemlerinde de gerekli yük hesaplarının doğru şekilde yapılması şarttır. Bu durum sağlam bir bina yapabilmenin gereklilikleri arasında yer alır.

Yine inşaat yaparken bu inşaatın sağlam temeller üzerine yapıldığından emin olunmalıdır. İnşaat malzemeleri seçerken sağlam ve kaliteli olanlarının tercih edilmesi gerekir. Örneğin sandviç panel satın almadan önce bu malzemelerin kaliteli olup olmadığının kontrolünün yapılması gerekir. İnşaat ustaları bu panellerin sac kalınlıklarının hangi standartlarda olması gerektiği konusunda bilgi sahibidirler. İnşaatta çatıda kullanılacak olan sac metallerin ne çok ince ne de çok kalın olması gerekir. Çünkü ince sac metal mukavemet anlamında sıkıntılar doğurabileceği gibi kalın sac metaller de gereksiz fazla ağırlık yapacaktır.

Dış Cephe ve Çatı Sistemleri

Bir bina inşaatı tamamlandığında geriye dış cephesi ve çatısı kalır. Ülkemizde ve dünyada sandviç panel fiyatı her geçen gün artıyor. Çünkü maliyet hesapları yapılırken bu ürünler dolar üzerinden hesaplanıyor. Bununla birlikte ülkemizde uygun fiyatlara çatı malzemeleri satan kuruluşlarda bulunuyor. Bir çatı malzemesi alırken çatının sac metalinin kalınlığı önemli bir kriterdir. Sandviç panel fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilmek için Çatı Teknik web sitesini hemen şimdi ziyaret edebilirsiniz. 40 yıllık çatı tecrübesiyle her türlü çatı işlemleri ve çatı montajı bu adreste itina ile yapılır.



Yeni İstiklal - Doğrunun Çatısı Hedefimiz İstiklalimiz

https://ift.tt/OFWNjsq

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim