Ticari merkez aydınlatması

 

 

Alışveriş merkezlerine giden insanlar farklı mağazaları gezmek, mevcut ürün ve ürünleri görmek, arkadaşlarıyla buluşmak, kahve içmek ve boş zamanlarını keyifli bir ortamda geçirmekle ilgilenmektedir. Mağaza ve kafe işletmecileri, alışveriş merkezlerine gelen ziyaretçilerin mağazaya girmeye, ürünleri incelemeye ve sonunda satın alma işlemine istekli olmasını sağlamak istedikleri için çevrelerinin ve satış alanlarının çekici tasarımına büyük önem veriyorlar. Bu anlamda ticari merkezin aydınlatılması bu mekanların optimum performansında önemli bir prensip olarak mutlaka gereklidir.

Mağaza aydınlatma için ekipmanı tasarlamak ve kurmak temel ve hassas bir iştir ve mağaza için çeşitli renklerin ve lamba modellerinin kullanımına aşina olmalısınız. Mağaza aydınlatması müşteride olumlu duygu yaratılmasında ve onu satın almaya teşvik etmede ana unsurlardan biridir. Mağaza için uygun aydınlatma, alışveriş yapanları ana bölüme yönlendirir ve onlara iyi bir alışveriş deneyimi yaratır. Samimi ve modern bir atmosfer sadece dekorasyonla sağlanmaz. Aksine, müşterilerin algısını bilinçsizce değiştiren ve onları mağazaya çekme veya satın alma isteği uyandıran aydınlatmanın yardımıyla gerçekleşir.

Günümüzde mağazalar aydınlatma modellerinin çoğunda LED aydınlatma kullanmaktadır. LED teknolojisi son yıllarda önemli ölçüde büyümüştür ve birçok farklı türde genel, temel ve vurgulu aydınlatma için uzun ömürlü LED'ler bulabilirsiniz. Spot ışıkları gibi bazı armatürlerde halojen lambalar yine de daha doğru renkli aydınlatma sağlayabilir. Ancak genel olarak LED'ler çoğu aydınlatma ihtiyacını karşılar ve uzun vadede enerji maliyetlerinden en fazla tasarruf etmenize yardımcı olur.

Işık türleri

Bildiğiniz gibi farklı ışık türleri vardır ve alışveriş merkezi yöneticileri, ürün ve mağaza türüne, bu merkezlerin farklı alan ve bölümlerine vb. bağlı olarak alışveriş merkezi için bu tür aydınlatma ekipmanlarından birini seçerler.

doğal ışık

Adından da anlaşılacağı gibi doğadan ve güneşten gelir. Ticari merkezin aydınlatma tasarımında buna dikkat etmek çok önemlidir çünkü günün saatleri geçtikçe yönü ve miktarı değişmektedir.

Yapay ışık

İnsanların lamba vb. kullanarak yarattığı ışıktır. Yapay ışığın farklı türleri vardır

Mağaza aydınlatmasının mekana ve kullanıcı tipine göre çeşitli yöntemleri vardır ve bu yazımızda en önemli ve ana yöntemleri inceleyeceğiz:

Vurgulu aydınlatmalı mağaza aydınlatması:

Bu tür mağaza içi aydınlatma, adından da anlaşılacağı gibi, bir mekandaki belirli alanları, mağaza genelindeki ürünleri ve dekorasyonları vurgulamak ve vurgulamak için kullanılır. Aslında vurgulu aydınlatmanın amacı, alıcıya önem duygusu vermek ve dikkatini o ürüne çekmektir. Bu amaçla alıcıları mağazanızın belirli alanlarına çekmek için farklı tiplerde vurgulu ışıklar kullanılır.

Bu aydınlatma modeli raf, vitrin içi ürünlerde, hatta kapı, pencere ve duvarlarda bile kullanılmaktadır. Elbette vurgulu aydınlatma, vitrinlerin arkasına arka ışık olarak kurulabilir ve mağazanızın karanlık köşelerini aydınlatmak için kullanılabilir. Küçük ve taşınabilir bir butiğin aydınlatmasının, büyük bir geleneksel giyim mağazasının veya bir bakkalın aydınlatmasından farklı olduğunu unutmayın.

Genel veya ortam aydınlatması

Ortam ışığı, mağazanızdaki aydınlatmanın ana kaynağıdır; müşterilerin ve çalışanların iç mekanda kolayca hareket etmesine ve her şeyi net bir şekilde görmesine yardımcı olan ışıktır. Genel aydınlatma müşterinin içeri girdiğinde her şeyi rahatlıkla görebileceği ve hareketinde sorun yaşamayacağı şekilde olmalıdır. Çalışanlar etrafta dolaşıyor ve alıcıların sorularını yanıtlıyor.

Bu ışık mağazanın tamamını eşit şekilde aydınlatır ancak vitrinin bir bölümünü ve belirli ürünleri vurgulamak için önceki teknikleri eklemeniz gerekir. Ortam aydınlatması tüm mağazalar için gereklidir ve göz ardı edilemez. Ancak yukarıda bahsedilen teknikler için hikaye farklıdır. Yani mağaza sahibi, ürünlerine göre bunların gerekli olup olmadığına karar vermelidir.Tekwat



Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri

https://ift.tt/90bS4RE

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim